Van harte welkom op zondag 28 november bij het concert ‘Maris Stella‘. Audite Nova zingt Marialiederen. Voorafgaand geeft Cees van Woerkum om 14:30 uur een (gratis) lezing over ‘De verering van Maria’.
AANVANG CONCERT is 15:30 uur. Het concert is in de Grote Kerk aan de Grote Molenstraat 2 in Elst, bij Nijmegen. Met medewerking van Kirstin Gramlich (orgel).

Koop vooraf uw tickets online: Entree € 15, studenten € 12,50 en kinderen tot 12 jaar € 7,50.
Er is deze keer GEEN kaartverkoop aan de zaal. Dit bevordert een soepele, hygiënische entree voor het publiek.
* Met betrekking tot de coronamaatregelen volgen we de richtlijnen van het Koornetwerk.
* U kunt in de kerk op ruime afstand zitten van andere personen.
* Denkt u aan het meenemen van de CoronaCheck-app, een geldig legitimatiebewijs (vanaf 13 jaar) en een mondkapje.

Download hier het programmaboekje

OVER HET PROGRAMMA
Maria is een van de meest intrigerende vrouwen ooit. Ze is de vlekkeloze Maagd, de koesterende Moeder en de naast God tronende Koningin. Ze verbindt ons met het reine, het goede en het hemelse. Niet gek dat er voor haar, in haar verschillende gedaantes, duizenden liederen zijn geschreven, tot op de dag van vandaag. Ze spreekt onverminderd tot de verbeelding. Wij zingen een aantal van die Marialiederen, sommige heel oud, maar een aantal ook uit onze tijd.

Half nog in de middeleeuwen schreef Dufay ‘Ave Maria Stella’, de titel van ons concert: Maria zorgt ervoor dat ons bootje op de woelige baren niet kapseist. Van wat latere datum is ‘Gaude Virgo Mater’ van de grootmeester Josquin des Prez. Dan maken we een grote sprong naar de romantiek met een ‘Ave Maris Stella’ van Franz Liszt voor mannenkoor met orgel. Weer een sprong verder komen we bij het pareltje ‘A Hymn tot he Virgin’ van de 16-jarige (!) Benjamin Britten. Voor vrouwenkoor schreef Francis Poulenc ‘Litanies a la Vierge Noire’. Hij troostte zich bij de Zwarte Madonna nadat een vriend plotseling was overleden. Nog uit deze eeuw is het ‘Salve Regina’ van Arvo Pärt met Maria als koningin. En van zeer recente datum ‘Ave Generosa’ geschreven door Margaret Rizza, een operazangeres, die pas begon te componeren toen ze tegen de zeventig was. Maar wel heel mooi.
Uitgesteld naar juni 2022: Uitvoering van het ‘Stabat Mater’ van Knut Nystedt met cellobegeleiding.