• Unter neuen Flügeln

  Unter neuen Flügeln

  Audite Nova staat in het programma Unter neuen Flügeln voor het eerst onder leiding van de jonge Duitse dirigent Felix Hirn

  Om elkaar als koor en dirigent goed te leren kennen zingen we (Laat-)Romantische koormuziek. De rijke harmonieën in deze muziek vormen een fantastische basis om onze samenklank en balans verder te ontwikkelen onder de hoede van een nieuwe dirigent. 

  We zingen een mix van motetten van Mendelssohn, psalmen van Bruckner en Kreek, liederen van Reger en weinig gezongen stukken van Koessler en Sibelius. Eén van de werken van Koessler is zelfs voor Nederland een première!

  Het programma gaat over verlangen, troost en verlossing. Deze thema’s worden in religieuze zin uitgedrukt, maar het verlangen naar thuis en vaderland horen we ook in het profane Abendlied van Reger en de twee liederen (Opus 65) van Sibelius. 

  Over verbinding en verlangen naar thuis gesproken: Koessler en Reger, die neven waren, komen net als Felix Hirn uit de Oberpfalz in Beieren (Duitsland).

  De keuze van het programma komt voort uit de wens van het koor voor focus op koorklank. Dit als tegenhanger van twee voorafgaande projecten (met o.a. de Hohe Messe) met complexe en technisch veeleisende muziek.

  CONCERTEN

  Vrijdag 19 april om 20:15 uur, Titus Brandsma Memorial, Keizer Karelplein 19, Nijmegen.

  Zaterdag 20 april om 20:15 uur, Nederlands Hervormde Kerk, Kerkstraat 18, Groesbeek.

  TICKETS

  Geen kaartverkoop aan de deur, u kunt tot aanvang van het concert uw online ticket kopen.

  Let op: voor elk concert is een aparte verkoopwebsite ingesteld:

 • Hohe Messe concert uitverkocht!

  De tickets voor de Hohe Messe zijn uitverkocht. Helaas kunnen wij geen nieuwe tickets meer uitgeven. Maar natuurlijk bent u van harte welkom op een volgend concert van Audite Nova.Blijf ons volgen via deze website en onze facebook pagina.

  Lees verder

 • De website is vernieuwd

  Vandaag presenteren we een nieuwe website. Om diverse technische redenen werd een nieuwe site noodzakelijk. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de site inhoudelijk ook te vernieuwen. Binnenkort volgt nog veel meer interessants, zoals geschiedenis van het koor en foto’s uit de oude doos. Houd deze pagina in de gaten.

  Lees verder

 • De spanning stijgt…

  Nog een dikke twee weken, en dan is het zo ver! Het concert van de Hohe Messe nadert met rasse schreden. Terwijl wij in de repetities de laatste puntjes op de i zetten raakt het einde van het aantal beschikbare plaatsen al in zicht. Wie nog geen kaartjes heeft: haast u.

  Lees verder