• Unter neuen Flügeln

  Unter neuen Flügeln

  Audite Nova staat in het programma Unter neuen Flügeln voor het eerst onder leiding van de jonge Duitse dirigent Felix Hirn

  Om elkaar als koor en dirigent goed te leren kennen zingen we (Laat-)Romantische koormuziek. De rijke harmonieën in deze muziek vormen een fantastische basis om onze samenklank en balans verder te ontwikkelen onder de hoede van een nieuwe dirigent. 

  We zingen een mix van motetten van Mendelssohn, psalmen van Bruckner en Kreek, liederen van Reger en weinig gezongen stukken van Koessler en Sibelius. Eén van de werken van Koessler is zelfs voor Nederland een première!

  Het programma gaat over verlangen, troost en verlossing. Deze thema’s worden in religieuze zin uitgedrukt, maar het verlangen naar thuis en vaderland horen we ook in het profane Abendlied van Reger en de twee liederen (Opus 65) van Sibelius. 

  Over verbinding en verlangen naar thuis gesproken: Koessler en Reger, die neven waren, komen net als Felix Hirn uit de Oberpfalz in Beieren (Duitsland).

  De keuze van het programma komt voort uit de wens van het koor voor focus op koorklank. Dit als tegenhanger van twee voorafgaande projecten (met o.a. de Hohe Messe) met complexe en technisch veeleisende muziek.

  CONCERTEN

  Vrijdag 19 april om 20:15 uur, Titus Brandsma Memorial, Keizer Karelplein 19, Nijmegen.

  Zaterdag 20 april om 20:15 uur, Nederlands Hervormde Kerk, Kerkstraat 18, Groesbeek.

  TICKETS

  Geen kaartverkoop aan de deur, u kunt tot aanvang van het concert uw online ticket kopen.

  Let op: voor elk concert is een aparte verkoopwebsite ingesteld:

 • We zijn weer te horen! (video)

  Hoor, hoor! Na een hele lange coronapauze geeft Audite Nova weer concerten. Je zal het gemist hebben. Wij ook. Op 19 september 2021 zongen we in de prachtige Stevenskerk, hartje Nijmegen. Bekijk de opname. Het concert werd georganiseerd door Nijmegen Klinkt, met medewerking van de Rotaryclub. Het programma was een mix van liederen van hedendaagse […]

  Lees verder

 • Met ‘Beats and Breath’ naar Parijs

  TERUGBLIK – Zo goed als voltallig reisde het koor naar Parijs, met als belangrijkste doel om op 6 mei 2017 het lustrumprogramma uit te voeren in de ‘Temple Pentemont Paris VIII’. Natuurlijk genoten de zangers van de wereldstad en zat het Louvre ook in hun programma. Het concert werd het hoogtepunt. En om in dit voorjaar genoeg variatie in de repetities te […]

  Lees verder

 • Bijzonder Gewoon – interview

  Tenor Mark Hagers is te gast in de rubriek ‘Bijzondere Gewone mensen’ van RTV Nijmegen. De verslaggever volgt hem tijdens de voorbereidingen voor het lustrumconcert in juni 2012. Audite Nova bracht het Venetiaans laat 16e-eeuws spektakelstuk L’Amfiparnaso (1597) van Vecchi. Klik hier!

  Lees verder