• Hanzeconcert

  Hanzeconcert

  Lebuinuskerk Deventer

  zondag 07 mei 2023

  Audite Nova opent een concertreeks rondom het 800-jarig bestaan van het Hanzeverbond. De Stichting Lebuinusconcerten Deventer heeft een concertserie samengesteld langs de handelsroutes van de Hanze.

  Wij zingen een compilatie van werken uit ons komende concert Licht en recente concertreeks Tijdens de Stilte. Centraal staan diverse Baltische componisten met als hoofdwerken het Stabat Mater van Knut Nystedt en Raua Needmine van Veljo Tormis. Het programma wordt aangevuld met Angelsaksische werken passend bij het thema.

  Met medewerking van kinderkoor ‘De Torenvalkjes’ uit de Lebuinuskerk Deventer, kinderkoor ‘ZingZang’ uit Amsterdam en celliste Willemijn Kn√∂dler.

  Meer informatie en tickets via: https://lebuinuskerk.nl/event/auditenova/

 • We zijn weer te horen! (video)

  Hoor, hoor! Na een hele lange coronapauze geeft Audite Nova weer concerten. Je zal het gemist hebben. Wij ook. Op 19 september 2021 zongen we in de prachtige Stevenskerk, hartje Nijmegen. Bekijk de opname. Het concert werd georganiseerd door Nijmegen Klinkt, met medewerking van de Rotaryclub. Het programma was een mix van liederen van hedendaagse […]

  Lees verder

 • Met ‘Beats and Breath’ naar Parijs

  TERUGBLIK – Zo goed als voltallig reisde het koor naar Parijs, met als belangrijkste doel om op 6 mei 2017 het lustrumprogramma uit te voeren in de ‘Temple Pentemont Paris VIII’. Natuurlijk genoten de zangers van de wereldstad en zat het Louvre ook in hun programma. Het concert werd het hoogtepunt. En om in dit voorjaar genoeg variatie in de repetities te […]

  Lees verder

 • Bijzonder Gewoon – interview

  Tenor Mark Hagers is te gast in de rubriek ‘Bijzondere Gewone mensen’ van RTV Nijmegen. De verslaggever volgt hem tijdens de voorbereidingen voor het lustrumconcert in juni 2012. Audite Nova bracht het Venetiaans laat 16e-eeuws spektakelstuk L’Amfiparnaso (1597) van Vecchi. Klik hier!

  Lees verder