Songs of love

4 en 5 oktober 2019 – Nooit zijn mensen meer met elkaar verbonden dan door de liefde. Het is daarom niet gek dat juist de liefde componisten inspireert tot hun mooiste muziek.

Audite Nova zingt liefdesliederen uit oude en jonge tijden, waarin de geliefde wordt aanbeden, bemind, maar ook wordt betreurd, want het is niet altijd rozengeur en maneschijn… Steeds gaat het om zeer intense, menselijke gevoelens, over nabijheid (of het gebrek daaraan).
Liefde is van alle tijden en plaatsen.

Programma

We zingen een lang en zeer smartelijk madrigaal van de Italiaan Claudio Monteverdi (1567-1643). Uit Frankrijk komen Francis  Poulenc (1899-1963), met zijn op volksliederen gebaseerde, lichtvoetige  chansons en Daniel lesur (1906-2002), die de liefde verheerlijkt in twee 12-stemmige delen uit zijn Hooglied (Cantique de cantiques). Van de Amerikanen Morten Lauridsen (1943-   ) en Eric Whitacre (1970-   ) zingen we respectievelijk de Nocturnes, op fraaie teksten, en de Hebreeuwse liefdesliederen. We gaan terug naar Europa voor Sven-David Sandström met zijn ‘Four songs of love’. Zie het als een eerbetoon, want deze Zweedse componist, die vaak bij ons op het programma staat, is op 10 juni j.l. op 76-jarige leeftijd overleden. Hoe kunnen we hem beter herdenken dan door stukken van hem te zingen?

Data, locatie, aanvang

Vrijdag 4 oktober 20.15 u., Hervormde Kerk in Groesbeek
Zondag 6 oktober, 14.30 uur, Herberg De Aandacht in Heteren

Bestel kaarten