De dirigent

Hebe de Champeaux is een Nederlands-Amerikaanse dirigente, violiste, mezzo-sopraan en moeder. Al op haar vierde jaar begon zij haar muzikale loopbaan op de viool, die leidde tot een bachelordiploma (cum laude) als uitvoerend musicus aan de San Francisco State University. Daarna behaalde zij haar masterdiploma orkestdirectie aan de Indiana University Bloomington en vervolgens haar bachelordiploma koordirectie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hebe studeerde ook zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pierre Mak en Hein Meens en bij James McCray in Den Haag.

Hebe_3

Aan de Indiana University werd zij in het seizoen 2004-2005 benoemd als assistent-dirigent voor het Opera Theater van deze universiteit en werkte daar samen met een aantal inspirerende dirigenten, zoals Imre Pallo, Uriel Segal, Cliff Colnot, en Randall Behr. Ook volgde zij internationale masterclasses opera en orkestdirectie met Jorma Panula, Boris Hinchev en Colin Metters. Van 2006 tot 2007 werkte ze als dirigent en docent viool en fluit bij het Edward Said National Conservatory of Music en het Jerusalem Choir.

In 2006 richtte zij samen met Mihaela Bogdan de studentenorganisatie ExArt op, een organisatie met kunstenaars uit diverse genres. Met ExArt organiseerde zij onder meer de tango-opera Maria de Buenos Aires en diverse kleinere producties. In Nederland dirigeerde Hebe het project Charlie Charlie in 2007 in het November Music festival.

Hebe_2

In 2007 won Hebe de jury-prijs bij de Bela Bartok International Opera Conducting Competition, en in 2009 kreeg zij de tweede prijs ‘Honorable Mention’ bij de Taki Concordia Fellowship for Women Conductors.

Momenteel is zij, naast het dirigentschap van Audite Nova, als dirigent verbonden aan het Leiden English Choir en het Symphonic Orchestra Sonante. In 2016 was ze gastdirigent bij de Nederlandse tour van het Autumno Ensemble, bij het Leeuwarder Kamerkoor en bij Toonkunstkoor Amsterdam. Tijdens de zomer verzorgt ze workshops voor Stichting Buitenkunst. Hebe woont met haar gezin in Amsterdam.